sobota, 24 sierpnia 2013

Niby pasztet.



Pełny recykling. Pasta do pieczywa z surowców wtórnych. Zagospodarowałem mięso z rosołu.  W zamyśle miał to być (i będzie) farsz do wytrawnych ptysiów, ale posmarowałem nim kanapkę i była pyszna - naprawdę smakuje jak pasztet.






Składniki:

  • mięso z rosołu 
  • mała cebula, 
  • kilka czarnych oliwek
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz - do smaku







Obierz mięso z kości, skórę z kurczaka wyrzuć, tłuste kawałki wołowiny zostaw, masa będzie bardziej zwięzła. Wszystkie składniki wrzuć do malaksera - chodziło mi o to, aby masa była gładka, ale można również składniki zmielić w maszynce, na drobnym sitku. Dodaj majonez, wymieszaj i dopraw do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz