czwartek, 29 sierpnia 2013

Twarożek z warzywami





Pyszna pasta do chleba lub twarożek na śniadanie czy kolację.
Twaróg śmietankowy ze świeżymi warzywami.








Składniki:

  • twarożek śmietankowy - kubek ok. 300 g
  • kilka (3 - 4) rzodkiewki
  • kawałek zielonego ogórka
  • kawałek kalarepy
  • 1 dymka
  • mały ząbek czosnku (jeżeli lubisz)
  • sól, pieprz - do smaku.






Warzywa umyj, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Wymieszaj z twarogiem i dopraw do smaku.

Samo zdrowie, a na dodatek pyszne. Podawaj z pieczywem lub smaruj kanapki. Można również podać w wydrążonych pomidorach jako przekąskę.









1 komentarz:

  1. ja uwielbiam na kolację wersję rzodkiewka+dymka, mniam :D

    OdpowiedzUsuń