środa, 16 października 2013

Pasta jajeczna do chleba.




Świetny dodatek do chleba. Pasta z twarogu z jajkami. Może być z majonezem lub, jak w mojej wersji, z musztardą. 









Składniki:

  • ok. 15 - 20 dag twarogu (wykorzystałem własnej produkcji)
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 korniszon (własnej produkcji)
  • ew. kilka kurek w occie (remanent w lodówce)
  • kilka filecików achovis
  • dwie łyżeczki kaparów
  • sól, pieprz - do smaku
  • duża łyżka musztardy
  • łyżka gęstego jogurtu





Jajka, korniszona i kurki posiekaj w drobną kostkę i dodaj do twarogu.








Posiekaj fileciki anchovis i kapary.
Wymieszaj z twarogiem.
Dodaj po łyżce jogurtu i musztardy, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj widelcem.
Jeżeli lubisz - można dodać łyżkę masła lub musztardę zastąpić majonezem.
Podawaj do kanapek.

1 komentarz:

  1. Twaróg i jajka? Nie znałam takiego połączenia. Ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń