Świetny dodatek do chleba. Pasta z twarogu z jajkami. Może być z majonezem lub, jak w mojej wersji, z musztardą.
Składniki:
- ok. 15 - 20 dag twarogu (wykorzystałem własnej produkcji)
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 1 korniszon (własnej produkcji)
- ew. kilka kurek w occie (remanent w lodówce)
- kilka filecików achovis
- dwie łyżeczki kaparów
- sól, pieprz - do smaku
- duża łyżka musztardy
- łyżka gęstego jogurtu
Jajka, korniszona i kurki posiekaj w drobną kostkę i dodaj do twarogu.
Posiekaj fileciki anchovis i kapary.
Wymieszaj z twarogiem.
Dodaj po łyżce jogurtu i musztardy, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj widelcem.
Jeżeli lubisz - można dodać łyżkę masła lub musztardę zastąpić majonezem.
Podawaj do kanapek.
Twaróg i jajka? Nie znałam takiego połączenia. Ciekawe :)
OdpowiedzUsuń