piątek, 30 listopada 2018

Dlaczego warto pić kwas buraczany


   Zakwas buraczany to "aqua vitae", nie mylić z okowitą ;-)
Jest dobry na wszystko! Wspiera odporność, odbudowuje florę jelitową, pomaga w tworzeniu czerwonych krwinek, wspomaga układ kostny, wzmacnia wzrok, wspomaga układ nerwowy, pracę wątroby i nerek. 
   Ważne dla Pań - pomaga utrzymać młody wygląd i sprzyja odchudzaniu, wzmacnia włosy i paznokcie, wygładza skórę!!!



Idealny dla przyszłych mam, ponieważ zawiera kwas foliowy (pomaga w tworzeniu układu nerwowego płodu) oraz żelazo - zapobiega anemii ciążowej. Jest dodkonały dla anemików, diabetyków, osób borykających się z nadmiarem cholesterolu, sprzyja usuwaniu z organizmu kwasu moczowego - jest swego rodzaju detoksykantem. Z tego też powodu zapobiega odkładaniu się kamienia nerkowego i wspiera leczenie chorób reumatycznych.
   Zawiera również betaninę, czyli silny przeciwutleniacz - chroni komórki przed rakiem, jest stosowana profilaktycznie oraz wspomaga leczenie szczególnie raka pęcherza, jelita grubego i żołądka.
   Zakwas buraczany jest bardzo pomocny w utrzymaniu dobrej formy - działa jak napój energetyczny, sprzyja wszelakim dietom odchudzającym.
   Zawiera doskonale przyswajalne witaminy A, C, E, K oraz z grupy B (w tym B3 czyli kwas foliowy). Jest również bogaty w minerały - wapń, żelazo, potas, magnez oraz fosfor.
   Jedna - dwie szklaneczki dziennie przez dwa do trzech miesięcy to eliksir życia!
Przepis jak go zrobić w domu - znajdziesz tutaj.
Możesz zrobić z niego również wspaniały, domowy barszcz (Wigilia blisko!)
   Znalazłem również jedyny, w pełni naturalny suplement diety, który między innymi zawiera wyciąg z buraka o identycznych właściwościach jak zakwas. Jeżeli komuś nie chce się robić zakwasu w domu (fe!, leniuchy ;-)) to może skorzystać z tego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz