Jesienny, gęsty krem z warzyw. Solidna porcja witamin na wczesne wieczory.
Skuteczne antidotum na tęsknotę za późnymi zachodami słońca.
Porcja dla 6 osób:
- 1,5 l bulionu warzywnego - nie z kostki!
- pół brokuła (podzielonego na różyczki)
- pół dużego pora pokrojonego w krążki
- dwie garście brukselki
- papryka czerwona pokrojona w kostkę
- pół niedużej cukinii pokrojonej w plasterki
- co tam jeszcze masz w lodówce :-)
- liście rukoli do przybrania
- sól, pieprz - do smaku
- prażone pestki dyni.
Ugotuj bulion. Przecedź i zagotuj na powrót.
Do gotującego się bulionu wrzuć warzywa. Gotuj ok. 35 - 40 minut, aż wszystkie będą miękkie.
Zmiksuj zupę wraz z warzywami na gładki krem.
Podawaj posypany pestkami dyni i listkami rukoli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz