Jedzom to wsziscy, w cołkiej Polsce, ale sie nie prziznajom. U nich to je galaretka abo "meduza" (a do tego "luneta"). U nos ajnfach galert.
Nojlepszy ze świńskich szłapów i golonki.
Na mało micha galertu weź:
- dwie świńskie szłapy
- jedna golona (najlepiyj zadnio, mo mo wiyncyj miynsa)
- jarzina jak na rosół, ino dej wiencyj ziela i listków bobkowych
- ze dwie łyżki łoctu.
Miynso wyciong z gorka, połobiyrej.
Pożniyj na małe koncki.
To, co ci sie wywarziło łodcedź.
Posiekane miynso wciepej do miskii zalyj wywarym.
Odstow do zimnego. Kiej łostygnie - wsadź do lodówki.
Nie jydz, aże bydzie zgynstniałe!
Podowej z cytryną, ale barzi po ślonsku bydzie z łoctym.
Mie nojlepiyj pasuje z zynftem.
... a lorneta... czymu niy?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz