Prawie rataotullie - bo nie do końca. Remanent w lodówce, bo czas do domu. Zostały resztki jarzyn, trochę krewetek. Wyszła pyszna kolacja. Oczywiście z chlebkiem i winem.
Składniki:
- średnia cukinia
- dwie duże szalotki
- papryka (żółta)
- 3 - 4 ząbki czosnku
- dwa duże pomidory bez skóry
- ok. 25 dag obranych krewetek
- kilka łyżek oliwy
- kilka listków bazylii
Warzywa pokrój w kostkę, pomidory sparz i obierz ze skóry. Cukinię, szalotki i paprykę podsmaż dość mocno na dużej ilości oliwy.
Kiedy cebula zacznie się rumienić dodaj czosnek, pomidory i krewetki. Smaż, aż pomidory się rozpadną.
Dopraw solą i pieprzem. Dołóż bazylię.
Podawaj z bagietką i białym winem.
Zaczęło znikać tak szybko, że ledwo zrobiłem zdjęcie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz