poniedziałek, 19 sierpnia 2013

Jajka sadzone z warzywami na parze




Szybki (pół godziny), letni obiad - warzywa ugotowane na parze i sadzone jajka. 













Dla trzech osób:

  • 3 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • pół brokuła
  • 6 jaj
  • oliwa do smażenia
  • pęczek koperku
  • łyżeczka masła
Marchew i ziemniaki obierz, pokrój w duże kawałki. Brokuł podziel na dość duże różyczki. Ugotuj warzywa na parze - ok. 25 - 30 minut.
Na patelni, na rozgrzanej oliwie usmaż jajka - wybij jajka na rozgrzany tłuszcz i smaż na dość dużym ogniu, aż spód będzie zrumieniony a żółtko jeszcze płynne.
Podawaj posypane obficie posiekanym koperkiem i z odrobiną masła lub oliwy spod smażonych jajek. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz