Łatwa i smaczna zupa nie tylko na lato.
Najlepsza z grzanką czosnkową.
Składniki na dwie osoby:
- średnia cukinia
- ok. 3/4 litra wywaru warzywnego
- 1 - 2 łyżki oliwy
- 2 kromki żytniej bagietki
- ząbek czosnku
- zielona cebulka do posypania zupy
- łyżka gęstego jogurtu
Pod koniec grillowania dołóż 2 kromki żytniej bagietki, również posmarowane oliwą.
Grillowaną cukinię przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem i pogotuj 2 - 3 minuty. Utrzyj cukinie blenderem, dopraw do smaku.
Grzanki natrzyj przepołowionym ząbkiem czosnku.
Podawaj posypane zieloną cebulką i udekorowane kleksem gęstego jogurtu.
Do tego grzanka czosnkowa - może mniej spalona niż moja:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz