Jest sobota, więc mamy trochę więcej czasu niż zwykle na dobre śniadanko.
Dobre i pożywne. Trochę tych kalorii to to ma. Ale smaczek - bezcenny! ;-)
Potrzebujesz:
- Chleb tostowy - wg apetytu
- jajko rozmącone z odrobiną mleka
- łyżka masła
- potarty żółty ser (został jeszcze kawałek sera koziego z truflami przywieziony z Chorwacji, więc będzie wersja "de lux")
Rozmąć na talerzyku jajko z odrobiną mleka. Na patelni rozgrzej masło.
Kromki chleba tostowego (najlepiej domowego) obtocz w jajku i usmaż na patelni z jednej strony.
Obróć na drugą, a tę już podpieczoną posyp startym serem. Jeżeli używasz zwykłego sera, bez przypraw, możesz go teraz doprawić ulubionym smakiem.
Kiedy ser się już rozpuści, tosty są gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz