niedziela, 8 września 2013

Tost francuski z truflami




Jest sobota, więc mamy trochę więcej czasu niż zwykle na dobre śniadanko.
Dobre i pożywne. Trochę tych kalorii to to ma. Ale smaczek - bezcenny! ;-)








Potrzebujesz:



  • Chleb tostowy - wg apetytu
  • jajko rozmącone z odrobiną mleka
  • łyżka masła
  • potarty żółty ser (został jeszcze kawałek sera koziego z truflami przywieziony z Chorwacji, więc będzie wersja "de lux") 


Rozmąć na talerzyku jajko z odrobiną mleka. Na patelni rozgrzej masło.
Kromki chleba tostowego (najlepiej domowego) obtocz w jajku i usmaż na patelni z jednej strony. 
Obróć na drugą, a tę już podpieczoną posyp startym serem. Jeżeli używasz zwykłego sera, bez przypraw, możesz go teraz doprawić ulubionym smakiem.
Kiedy ser się już rozpuści, tosty są gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz